Onze hulp is meestal kosteloos: Stuur een E-mail I  06-41787347

Letsel door dieren

Letsel veroorzaakt door een dier? Vaak is de eigenaar aansprakelijk

Dieren zijn vaak onvoorspelbaar en bezitters van de dieren moeten daarmee rekening houden. Dus als u letsel oploopt door een dier, kunt u in veel van de gevallen een vergoeding eisen van de bezitter. 

Er gebeuren zeer veel ongelukken waarbij een dier in het spel is: u moet plots uitwijken voor een overstekende hond en rijdt tegen een boom. Een loslopende herder valt u aan. De pony waarop uw kind rijdt maakt ineens bokkensprongen en uw kind valt en breekt een been. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele duizenden die jaarlijks voorkomen. Het Centrum voor Letselschade kan u helpen de geleden schade vergoed te krijgen. 

Van botbreuken tot trauma's

Het soort letsel veroorzaakt door dieren kan enorm variëren. Als u in het gezicht gebeten of gekrabd wordt door een hond, bent u letterlijk voor het leven getekend. Een aanrijding na uitwijken voor een dier kan blijvende invaliditeit tot gevolg hebben. Welk letsel u ook heeft, in de meeste gevallen heeft u recht op schadevergoeding en/of smartengeld. Als u ons inschakelt zullen wij voor u de toedracht in kaart brengen, contact opnemen met de bezitter en zijn verzekeraar en voor u de schadeclaim opstellen. Zodat u krijgt waar u recht op heeft. De bezitter van het dier heeft immers een risicoaansprakelijkheid, wat betekent dat hij in beginsel aansprakelijk is voor ‘de eigen energie’ van het dier. Hij koos immers voor dit dier en nam hiermee een bepaald risico. Ook op het ontstaan van schade bij anderen, waarvoor de bezitter dan ook meestal verzekerd is.

Meer informatie?

Heeft u letsel opgelopen door een dier, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op. Wij helpen u de geleden schade te vergoeden. Mail of bel ons, hieronder vindt u onze gegevens.

Direct contact?

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor letselschadevergoeding of smartengeld?
Bel naar: 06-41787347 of:

Stuur mij een E-mail

Vormen van letselschade

Lees hieronder meer over de vormen van letselschade of neem direct contact met ons op:

Stuur een mail 06-417 873 47